ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Oro för formen stoppade inte Dignitas från avancemang i Western Clash

Erik Glanell · 3 Mar 2018
Uppdaterad 3 Mar 2018
Jonathan "Wubby" Gunnarsson spelade riktigt bra. Inte minst under sista kartan som tog Dignitas till winner bracket-final.

Jonathan "Wubby" Gunnarsson spelade riktigt bra. Inte minst under sista kartan som tog Dignitas till winner bracket-final. Foto: Erik Glanell/Metro


Uppladdningen inför Heroes of the storm-turneringen i Katowice blev lite skakig, enligt svenske proffset Jonathan "Wubby" Gunnarsson. Trots det är de nu vidare till delfinal.

klar

Artikellänk är kopierad

Dignitas lekte hem segern i semifinalen mot Team Twelve i HGC Western Clash. Lagets två svenskar Jonathan ”Wubby” Gunnarsson och Vilhelm ”POILK” Flennmark har därmed tagit sig vidare till winner bracket-final för en chans att spela i den stora finalen som avgörs under söndagen.

– Att vinna här var väldigt viktigt för oss. Under träningslägret har det varit lite skakigt. Vi har ändå känt oss helt okej så det var inte helt förfärligt men vi var oroliga över att om vi började förlora kartor så skulle det går sämre och sämre, säger Jonathan ”Wubby” Gunnarsson till Metro Esport efter matchen.

Vinsten innebär att laget slipper spela mer under lördagen och i stället kan vila och förbereda sig väl inför mötet under söndagen. Men det var också en viktig boost för att nå det slutgiltiga målet.

– Vi behövde det här momentumet för att ta oss vidare och förhoppningsvis vinna allting, säger han.

Vad betyder det att ha en dags vila?

– Man känner sig lugn du slipper stressen och väntar på att det snart ska vara din tur att spela. Man vet att den här dagen är klar. Det är som att komma hem från en arbetsdag. Även om vi tränar eller jobbar eller vad vi nu gör så är det inte samma stress som när du sitter och väntar på en match, säger Jonathan ”Wubby” Gunnarsson.

Flex-stjärnan kom tillbaka till Dignitas efter uppbrottet med Fnatic i november förra året. Ett uppbrott som överraskade många med tanke på Fnatics fina prestationer under lång tid. Gunnarson själv säger att flytten var smärtfri för egen del.

– Jag kände ju de flesta sedan tidigare och jag har ju spelat med dem tidigare. Så det känns inte som att man har gått till ett nytt lag. Det känns mer som att man vaknade upp och var tillbaka på den gamla tiden, säger han.

Nu väntar antingen Tempo Storm eller Fnatic i winner bracket-finalen på söndag.

LÄS MER
Linda "Ding1" Herman: 5 tips till dig som vill jobba med esport
klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro