ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oro i Salisbury efter giftattacken

Linus Lindgren · 12 Mar 2018
Uppdaterad 12 Mar 2018
Restaurangen där Sergei och hans dotter tros ha förgiftats är fortfarande stängd.

Restaurangen där Sergei och hans dotter tros ha förgiftats är fortfarande stängd. Foto: IBL


Den ryske ex-spionen Sergei Skripal och hans dotter förgiftades med nervgift vid ett restaurangbesök i den lilla staden Salisbury. Enligt Sky News är många av stadens invånare oroade.

klar

Artikellänk är kopierad

Flera platser i Salisbury är fortfarande avstängda efter giftattacken, enligt Sky News. Bland annat restaurangen där Sergei och han dotter förgiftades och närliggande pubar och shoppingcenter. Många utav butikerna som Sergei ofta besökte har märkt en tydlig minskning av kunder.

– Folk är rädda för att komma in hit, vissa kommer in och kollar om vi är okej. Försäljningen och antalet besökare har minskat, säger Cara Tappenden som jobbar på en juvelerare som Sergei ofta ska ha besökte till kanalen.

Det var i förra veckan som mordförsöket mot den före detta ryske spionen Sergei Skripal skedde, då han och hans dotter ska ha förgiftats på en restaurang i stadens centrum.

Enligt Sky news kom över 180 specialutbildade militärer och massvis med journalister till staden. Flera invånare säger till nyhetskanalen att de inte är oroliga längre, men alla delar inte den bilden.

– Det är massvis med säkerhetsvakter och polis här så jag känner mig nervös när jag går omkring. Vi vet ju inte vad som händer här egentligen, säger Cheryl Rose som bor i staden till Sky news.

Salisbury ligger i sydvästra England och har runt 40 000 invånare. Staden är mest känd för sin katedral och att Stonehenge ligger alldeles i närheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro