ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Öronvaxet kan avslöja din identitet

Josefin Svenberg · 13 Feb 2014
Uppdaterad 13 Feb 2014

Det är inte bara dina fingeravtryck som är unika – ny forskning visar att både ditt öronvax och svett från armhålorna är specifikt sammansatt och kan avslöja information om identitet och levnadsvanor.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Det är forskare vid Monell Chemical Senses Center i Philadelphia, USA, som har samlat in och studerat olika personers öronvax, skriver Fox News.

– Forskning som vi gjort tidigare har visat att svett från armhålorna kan ge mycket information om en individ, som identitet, kön, sexuell läggning och hälsostatus. Vi tror att öronvax kan visa liknande information, säger George Preti, en av författarna till studien, i ett pressmeddelande.

I studien samlade forskarna in öronvax från 16 män med olika ursprung. Man hettade sedan upp öronvaxet för att kunna jämföra lukterna. Resultatet blev att forskarna kunde få information om en mans etnicitet bara genom hans öronvax, skriver Fox News.

– Lukten av någons öronvax kan berätta vad en person har ätit och var den har varit. Öronvax är en försummad kroppsavsöndring vars potential som informationskälla ännu inte har utforskats, säger George Preti.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro