ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Orsaken ännu oklar

Anders Göransson · 30 Maj 2011
Uppdaterad 30 Maj 2011
Barnvagnen som den 17 månader gamla pojken satt i blev totalt krossad, men pojken klarade sig mirakulöst utan allvarligare skador.

Barnvagnen som den 17 månader gamla pojken satt i blev totalt krossad, men pojken klarade sig mirakulöst utan allvarligare skador.


17 månader gammal pojke i barnvagn överlevde mirakulöst. SL fortsätter köra med 88 likadana bussar.

klar

Artikellänk är kopierad

Ännu sent på söndagkvällen kväll var det okänt varför en SL-buss plötsligt skenade rakt in i en folksamling vid Slussen. Ändå fortsätter 88 andra ålderstigna bussar av samma typ att rulla – någon särskild granskning av dem är inte aktuell. – Det är en väl beprövad busstyp, som vi har kört i över 15 år utan problem, säger Martin Hägglund, affärsområdeschef i Stockholm för Keolis, som kör stadsbussarna åt SL. Olyckan inträffade vid lunchtid i lördags, i samband med ett förarbyte. Plötsligt rusade motorn och bussen for iväg nedför en trappa och vidare ut på Södermalmstorg, där den körde på fem personer och krossade en barnvagn med en pojke på 17 månader i. Pojken klarades sig mirakulöst, och kunde liksom fyra andra med lättare skador snart lämna sjukhuset. Kvar på sjukhus låg i går en man i 20-årsåldern med allvarliga benskador. Bussföraren chockades, men kunde höras av polis. – Hon upplevde att bussen skenade, hon försök­te bromsa men att bromsarna inte tog, säger stationsbefäl Maria Eklund till TT. Tre dagar före olyckan åtgärdades olycksbussen för problem med bromsarna. Det handlade då, enligt Keolis, om att broms­trycket låg kvar sed­an man bromsat. – Vi har svårt att se att det skulle hänga ihop med det här, säger Martin Hägglund. Händelsen rubriceras för närvarande som grov vårdslöshet i trafik. Polisen har gjort en preliminär teknisk undersökning av bussen. För närvarande står den förseglad i en depå i väntan på undersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro