ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

OS-guldmedaljörens lag diskades – efter fylleskandal

Filip Häggberg · 20 Nov 2018
Uppdaterad 20 Nov 2018
Jamie Koe och Ryan Fry var två av spelarna i laget som diskades.

Jamie Koe och Ryan Fry var två av spelarna i laget som diskades. Foto: Getty Images


2014 vann Ryan Fry OS-guld för sitt Kanada. Nu har han, tillsammans med sina lagkamrater, diskats ur en tävling efter en fylleskandal. Jag har svikit många”, säger Fry.

klar

Artikellänk är kopierad

World Tour-tävlingen ”Red Deer Curling Classic” avgjordes i kanadensiska Alberta i helgen. Men det är inte curlingspelandet som dominerat efterspelet.

Stjärnorna Jamie Koe, Chris Schille, DJ Kidby och Ryan Fry – den sistnämnda med ett OS-guld från Sotji 2014 på meritlistan – diskades från finalmatchen, rapporterar BBC.

Anledningen? Spelarna var för fulla. Enligt kanadensiska CBC hade laget betett sig illa hela helgen genom dricka stora mängder alkohol och förstört väggar i omklädningsrummet, och i finalmatchen ska en av spelarna, Koe, ha haft sönder tre kvastar.

Han insåg att han var för full avbröt matchen självmant – innan arrangören diskade alla fyra och kastade dem ur turneringen.

– De gick ut på isen för att curla, men var extremt fulla och började ha sönder kvastar, svära och hålla på. Det var ett oacceptabelt beteende som ingen ville veta av. Nog är nog, säger arenaansvarige Wade Thurber, enligt CBC.

Efter att ha diskats var spelarna ångerfulla och bad om ursäkt för sitt beteende.

– Jag tillät mig själv att tappa kontrollen och jag vet att jag har svikit många människor med mina handlingar. Jag vill verkligen be om ursäkt till alla som påverkas av det här. Jag ska se till att det här aldrig händer igen och försöka bli en bättra version av mig själv, säger Ryan Fry, enligt CBC.

Jamie Koe på Twitter:

”Vi var respektlösa och tävlingskommittén hade all rätt att diska oss. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt till alla idrottare, supportrar och arrangörer i turneringen.”

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro