ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

OS har fått sitt första dopningsfall

Filip Joelsson · 13 Feb 2018
Uppdaterad 13 Feb 2018
Kei Saito, till höger i bild, har fastnat i en dopningskontroll vid det olympiska vinterspelen i Sydkorea.

Kei Saito, till höger i bild, har fastnat i en dopningskontroll vid det olympiska vinterspelen i Sydkorea. Foto: Mladen Antonov/AFP/TT


OS i Sydkorea har fått sitt första dopningsfall. Den Japanska skridskoåkaren Kei Saito har visat spår av substansen acetazolamid i kroppen, och lämnar nu spelen med omedelbar verkan.

klar

Artikellänk är kopierad

Under OS femte tävlingsdag uppdagades vinterspelens första dopningsfall.

Den japanske skridskoåkaren Kei Saito, som tävlar i disciplinen short track, har visat spår av den förbjudna substansen acetazolamid i kroppen – ett medel som används för att dölja andra dopningspreparat.

Testet skedde utom tävlan innan OS började, men resultatet uppdagades på tisdagen, dagen innan 21-åringen troligen skulle ha ställt upp i 5000 meter stafett för Japan. Själv hävdar han att han är oskyldig, skriver BBC.

– Det här kommer som en chock eftersom jag aldrig försökt dopa mig. Jag är uppfostrad med anti-dopning. Jag har aldrig tagit några steroider så det finns ingen anledning för mig att dölja spår av något, och jag har aldrig behövt använda den här substansen för viktminskning, säger Kei Saito i ett uttalande, enligt BBC.

Saito ska självmant ha valt att lämna OS i Pyeongchang för att inte dra skugga över sina medtävlande.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro