ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

OS-silver till Sverige i curling

Filip Joelsson · 24 Feb 2018
Uppdaterad 24 Feb 2018
Niklas Edin lyckades inte kamma hem den efterlängtade guldmedaljen vid OS i Pyongchang.

Niklas Edin lyckades inte kamma hem den efterlängtade guldmedaljen vid OS i Pyongchang. Foto: IBL


Det svenska curlingherrarna i lag Edin var klara favoriter, men förlorade lördagens final mot USA. "Det är mixade känslor just nu. Klart att en medalj betyder mycket, men det var guldet jag ville ha", säger Niklas Edin, till SVT Sport.

klar

Artikellänk är kopierad

1924 tog Sveriges herrar ett OS-silver i Curling i Chamonix. 2014 ett brons i Sotji. Mer än så hade det inte blivit på nära 100 års tävlande, fram till i dag.

Men favorittippade lag Edin som skulle säkra Sveriges första guld någonsin på herrsidan åkte på en chockförlust mot USA i finalen, efter en annars övertygande turnering. När lagen möttes i grundspelet vann Sverige enkelt med siffrorna 10-4.

Efter en jämn finalmatch där bägge lagen följdes åt poängmässigt kunde USA ta en ordentlig ledning inför näst sista omgången, med siffrorna 10-5.

Sverige gav inte upp, utan valde att spela färdigt matchen men kom aldrig i kapp. USA vann med 10-7.

– Det är mixade känslor just nu. Klart att en medalj betyder mycket, men det var guldet jag ville ha, säger Niklas Edin, till SVT Sport.

I och med silvret har Sverige nu samlat på sig totalt 12 medaljer vid de olympiska vinterspelen i sydkoreanska Pyeongchang.

I natt, svensk tid, finns återigen chans på ett curling-guld, då lag Hasselborg spelar final i damernas curling mot hemmanationen Sydkorea.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro