ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

OS-stjärnor stängs av på livstid – ska ha begått sexuella övergrepp

Filip Häggberg · 15 Mar 2018
Uppdaterad 15 Mar 2018
Choi Jae-woo tog sig till final i OS.

Choi Jae-woo tog sig till final i OS. Foto: Getty Images


Två sydkoreanska freestyleåkare har stängts av på livstid av landets skidförbund. Anledningen är att männen ska ha sexuellt kränkt kvinnliga lagkamrater, skriver AFP.

klar

Artikellänk är kopierad

Choi Jae-woo och Kim Ji-hyun deltog i hemma-OS i Pyeongchang. Den förstnämnda var med i freestylefinalen och är rankad som sjätte bäst i hela världen.

Men det blir inga fler olympiska spel för sydkoreanerna. Båda två har stängts av på livstid av det sydkoreanska skidförbundet.

Freestyleåkarna ska ha begått sexuella övergrepp mot kvinnliga lagkamrater på ett hotell under en världscuptävling i Japan, skriver nyhetsbyrån AFP.

– De var fulla på sitt hotellrum under tävlingarna i Japan. Efter en utredning har vi bestämt oss för att stänga av dem omgående, säger en talesperson för Sydkoreas skidförbund.

Enligt Channel News Asia bjöd männen, i berusat tillstånd, in sina kvinnliga lagkamrater till deras hotellrum. Kvinnorna sa nej, och det är då Choi Jae-woo och Kim Ji-hyun ska ha sexuellt kränkt och trakasserat dem.

Stjärnduon ska också ha polisanmälts för händelsen, enligt uppgifter till AFP.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro