ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

OS-stjärnornas drag bakom kameran – blixtbyter till "tv-skidor"

Filip Häggberg · 16 Feb 2018
Uppdaterad 16 Feb 2018
Matthias Meyer med en "tv-skida" under en fotografering. I OS har österrikaren tagit guld i Super-G.

Matthias Meyer med en "tv-skida" under en fotografering. I OS har österrikaren tagit guld i Super-G. Foto: Getty Images


När de alpina stjärnorna intervjuas i samband sina åk har de ofta en skida intill sig. Men det är inte skidorna de faktiskt tävlar med. Det här är bara en tv-skida”, säger guldmedaljören Matthias Mayer under en intervju.

klar

Artikellänk är kopierad

En utförsåkare har alltid sina skidor med sig. Eller? Faktum är att skidan de visar upp i tv-intervjuer inte alls är den de faktiskt tävlar i, skriver nyhetsbyrån AP.

Det är helt vanliga, nya skidor som vem som helst kan köpa. Syftet är att visa upp företaget som sponsrar åkarnas utrustning – på bästa möjliga sändningstid.

Skidorna som de tävlar i tas snabbt undan och förbereds av tekniker inför kommande lopp.

– Det här är bara en tv-skida. De jag åker med är hos min service-kille. Han förbereder dem för nästa lopp, berättade Matthias Mayer, som tagit OS-guld i Super-G i Pyeongchang, under en intervju med AP.

Mayer var ett undantagsfall – han tog med sig ”tv-skidan” till intervjuer med skrivande press. De andra åkarna lade undan den när de var färdiga med tv-intervjuer.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro