ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Osäkert snöläge i fjällen i påsk

Josefin Svenberg och Anders Molin · 27 Mar 2012
Uppdaterad 27 Mar 2012
Det är inte helt säkert att det blir ett snöigt påsklov i fjällen i år. 

Det är inte helt säkert att det blir ett snöigt påsklov i fjällen i år.  Foto: Scanpix


För vissa är skidåkning i fjällen lika synonymt med påsken som ägg. Men det har varit en snöfattig vinter även för skidanläggningarna. Fifty-fifty om vi kan ha öppet i påsk”.

klar

Artikellänk är kopierad

Sol och värme i all ära – men det vackra vårvädret kan ställa till det för dem som tänkt åka skidor i fjällen under påskhelgen. Enligt SMHI har det fallit mindre snö den här vintern än tidigare säsonger, och till nästa vecka väntas milda temperaturer.

– I Lapplandsfjällen är nätterna fortfarande kalla så snötäcket ser ut att ligga kvar fram till påsk. Det är mer osäkert i de nordvästra delarna av Svealand och södra Norrland. Till exempel Sälen kan ligga i farozonen, säger Alexandra Ohlson, meteorolog på SMHI. Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen som driver Kungsberget i Gästrikland och Branäs i Värmland kan intyga att det är tufft för de sydligare skidanläggningarna.

– Värmen har tagit väldigt hårt på snön i Kungsberget. Vi gör en bedömning nu, det är nog fifty-fifty om vi kan ha öppet i påsk eller inte, säger Anders Kjällström. Men i Branäs ser det ut att bli fantastiskt fin vårskidåkning.

Trots att Skistars egen snörapport visar att det är betydligt mindre snö i år, än vid samma tid i fjol, tycker marknads- och försäljningschefen Mathias Lindström att det ser ljust ut.

– Det ser bra ut. Det har frusit på under nätterna, och att det är plusgrader på dagarna tillhör den här perioden, säger Mathias Lindström.

Skistar äger bland annat skidanläggningarna i Åre, Sälen och Vemdalen.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg och Anders Molin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro