ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oscar Zia kunde välja och vraka bland låtarna

Anneli Sandberg · 12 Feb 2014
Uppdaterad 14 Feb 2014
Oscar Zia var poppis bland låtarna inför årets Melodifestival. 

Oscar Zia var poppis bland låtarna inför årets Melodifestival.  Foto: Gustav Gräll


Låtskrivarna slogs om att få göra Oscar Zias bidrag till Melodifestivalen. Till slut föll valet på hitmakaren Fredrik Kempe. – Det har varit ett helvete.

klar

Artikellänk är kopierad

Oscar Zia förlorade mot Markoolio i ”Lets dance” förra året men vann en plats i svenska folkets hjärtan. Och det framgångståget var svenska låtskrivare inte sena att haka på. Zia kunde välja och vraka bland låtar till årets Melodifestival.

– Det har varit ett helvete. Jag har haft så mycket låtar skickade till mig att det inte var sant. Det var mycket som var skit men det fanns också en del bra, säger Oscar.

När Fredrik Kempe ringde och erbjöd en låt var beslutet taget.

– Han tog upp luren och sa ”Tja jag har en låt till dig, kan du nästa vecka?” Jag kunde, vi spelade in och alla andra kunde gå och lägga sig. Jag hade höga förväntningar på att det skulle bli bra och han hade prickat väldigt rätt. Jag tycker lite synd om de andra låtskrivarna som tagit sig tid att skriva en låt till mig men Kempe tog dem, säger han.

Oscar Zia beskriver låten ”Yes we can” som en uptempo-låt som är cool i verserna och öppen och glad i refrängen. En låt som han är stolt över och som kommer visa vem han är.

– Jag vill inte stå på scenen och låtsas vara någon jag inte är, alltså den här coola killen. Jag är det lite men inte så jävla mycket.

Men trots att Oscar känner att allt sitter, att han har rätt låt och att han kan visa vem han är så finns det en sak som spökar- nervositeten. Han känner press och ju mer han tänker på det desto värre blir det.

– Tävlingsmomentet gör mig jättenervös. Alla förväntningar, mina egna, skivbolagets förväntningar, framtiden. Det är så mycket som hänger på detta och det gör mig nervös. Därför känns det tryggt att jag gillar låten och då kan jag försöka koncentrera mig på att bara gå upp och leverera.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro