ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oscar Zia om den långa pausen och varför han är kroniskt singel”

Natalie Demirian · 5 Feb 2018
Uppdaterad 5 Feb 2018

Det har gått två år sedan Oscar Zia, 21, sist släppte en låt. Nu är artisten tillbaka – den här gången på svenska. "Skånska är kanske en mer korrekt beskrivning", säger han till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Oscar Zias nya singel, ”Det går aldrig”, släpptes i dagarna. Han har skrivit sina kommande låtar med bland andra Miss Li och Linnea Henriksson.

– ”Det går aldrig” är den första låten jag skrev på svenska. Det är lite r’n’b-poppig. Texten är inte positiv, men känslan i musiken är positiv. Det här med att sjunga på svenska är väldigt nytt för mig, men det känns så otroligt naturligt, säger han och fortsätter:

– Jag har skrivit på engelska, men jag har inte kommit fram till något som har känts 100 procent rätt.

Under hans två år långa paus från musiken har han jobbat med radio på P3 och skrivit låtar.

Oscar Zia är inte den första svenska artisten som den senaste tiden har bytt spår från engelska till svenska. Bland andra Darin och Danny Saucedo har gjort samma sak.

– För mig var det ett naturligt steg att ta. Både för min egen skull och för att utvecklas på olika sätt. I låtskrivandet på svenska blir det ett helt annat sätt att skriva på, det är ett helt annat tankesätt. Det är speciellt att sjunga och skriva på svenska eftersom att allt känns, av naturliga själ, mycket närmre. Det är som att hitta en helt annan värld.

Planen är så småningom att släppte ett album.

– Och jag ska ut och spela mycket i sommar. Det är jättekul att vara i studio också, men belöningen är just att få komma ut och spela musiken för folk.

Han säger att han hoppas att fansen kommer att känna igen honom i det nya soundet.

– Men jag hoppas också att det känns lite nytt. Jag var 19 när jag släppte min senaste låt. Nu är jag 21 år och jag känner att väldigt mycket har hänt med mig. Och då händer det mycket med musiken också. Så om man inte skulle känna igen mig så skulle det inte heller vara så konstigt.

Vi är mitt inne i Melodifestivalen-tider nu. Kan du tänka dig att vara med där igen?

– Jag har inte ens tänkt i de banorna. Jag säger varken ja eller nej. Mellon har verkligen varit en jätterolig resa, men jag är så fokuserad på annat nu. Så vi får se.

I din Instagram-beskrivning står det ”kroniskt singel & skriver låtar om det”.

– Jag skriver låtar om livet. Kärlek är förstås inblandat i det. Jag är ganska trött på människor och att behöva läsa deras tankar och leka psykolog. Jag trivs bra själv just nu.

Vad har du för mål med musikkarriären?

– Jag vill bli bäst på det jag gör. Jag vill dö med vetskapen att jag har gjort det jag velat göra och att jag har gjort det bra. Men det svaret ger jag dig nu, när jag är 21 år gammal. Det kanske blir ett annorlunda svar om tio år.

pil
Fakta/Oscar Zia

Ålder: 21 år.

Gör: Artist och radioprofil.

Aktuell med: Nya singeln ”Det går aldrig”.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro