ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Oscarsgalans nya kategori – kan öppna upp för Mamma Mia”

Gustaf Larsson · 9 Aug 2018
Uppdaterad 9 Aug 2018
Med den nya kategorin har "Mamma Mia" större chans att kamma hem pris på Oscars.

Med den nya kategorin har "Mamma Mia" större chans att kamma hem pris på Oscars. Foto: Getty images


Oscarsgalan har beslutat att lägga till kategorin Årets populärfilm till världens mest prestigefyllda filmpris. Kategorin öppnar upp möjligheterna för storsäljande filmer att kamma hem en statyett.

klar

Artikellänk är kopierad

Prestigefyllda Oscars har tidigare fått kritik för att inte belöna filmer som når en bred publik, så kallade populärfilmer. Nu väljer de att ändra strategi och lägga till en särskild kategori dedikerad just för publiksuccéer, rapporterar flera internationella medier.

Exempel på filmer som har lockat publikens, men inte juryns intresse, är bland andra ”Mission impossible” och ”Mamma Mia”. Två filmer som i år är aktuella med uppföljare.

LÄS MER
7 saker du kanske inte visste om Oscarsgalan

Kortar ner sändningen

Styrelsen för den amerikanska filmakademin ska kolla närmare detaljer och kriterier för priset. Om Årets populärfilm kommer att delas ut redan 2019 är i dagsläget oklart.

Vidare meddelar Oscars att galan inte längre kommer att direktsändas i sin helhet, utan istället visas som en tre timmar livesändning där några av de 24 priserna delas ut i reklampauserna.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro