ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oscarsvinnare som nystartat sina karriärer

Ned Ehrbar · 4 Mar 2014
Uppdaterad 4 Mar 2014

Natten till igår vann både Matthew McConaughey och Jared Leto Oscars för sina roller i Dallas buyers club”. På fredag har den hyllade filmen svensk biopremiär.

klar

Artikellänk är kopierad

Matthew McConaughey har lagt om sin karriär från charmig ”romcom”-hunk till respekterad karaktärsskådespelare. Ett exempel på den förändringen är de 20 kilo han tappade för sin nu Oscarsbelönade huvudroll som aids-sjuk fifflare i ”Dallas buyers club”.  Även hans kollega Jared Leto fick gå igenom en drastisk förändring för sin Oscarsbelönade biroll som aids-sjuk transsexuell.
Matthew McConaughey har lagt om sin karriär från charmig ”romcom”-hunk till respekterad karaktärsskådespelare. Ett exempel på den förändringen är de 20 kilo han tappade för sin nu Oscarsbelönade huvudroll som aids-sjuk fifflare i ”Dallas buyers club”.  Även hans kollega Jared Leto fick gå igenom en drastisk förändring för sin Oscarsbelönade biroll som aids-sjuk transsexuell.Foto: TT

Matthew McConaughey har lagt om sin karriär från charmig ”romcom”-hunk till respekterad karaktärsskådespelare. Ett exempel på den förändringen är de 20 kilo han tappade för sin nu Oscarsbelönade huvudroll som aids-sjuk fifflare i ”Dallas buyers club”.

– Det var många gånger när vi närmade oss som folk sa ”Det kommer inte gå. Vad sägs om att skjuta upp det till våren” och jag sa ”Ska ni tvinga mig att gå igenom det här under julen och fyra månader till? Vill ni att jag ska väga 50 kilo? Nej!”, berättar McConaughey om kampen för att tappa kilona i tid till inspelningen.

Även hans kollega Jared Leto fick gå igenom en drastisk förändring för sin Oscarsbelönade biroll som aids-sjuk transsexuell.

– För mig handlar vikten om hur den förändrar mig på insidan. Den ändrar allt med dig, hur du går, hur du pratar, hur du skrattar, hur du andas, dina val i en scen, säger Jared Leto.

”Dallas buyers club” är Jared Letos första film sedan 2009 då han valde rockstjärnelivet framför skådespeleriet. Det som lockade tillbaka honom till filmen var en roll han inte kunde motstå.

– Jag blev förförd av Rayon. Jag tror att den karaktären har gjorts på film så många gånger på ett sätt som är stereotypt och jag var fast besluten att inte visa upp en kliché på skärmen. Jag tror att det var en av möjligheterna jag såg när jag läste manuset, säger han.

Även för Matthew McConaughey var det chansen att få spela spännande roller som fick honom att byta inriktning på sin karriär. Ett beslut han inte ångar idag.

– Det här är en väldigt hälsosam tid i min karriär. Jag njuter av och älskar skådespeleriet mer än någonsin, säger Matthew McConaughey.

LÄS MER:

Favoriterna vann på Oscarsgalan

klar

Artikellänk är kopierad

Ned Ehrbar
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro