ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oskyldig cricketspelare togs för terrorist – nu utvisas hela hans familj

Åsa Larsson · 25 Nov 2014
Uppdaterad 25 Nov 2014
Bilderna på 22-årige Assim Abassi spreds i Bryssel.

Bilderna på 22-årige Assim Abassi spreds i Bryssel. Foto: Polisen


klar

Artikellänk är kopierad

Bilder av en ung man av utländsk härkomst som bar på ett inlindat föremål har skrämt upp Brysselborna. Det visade sig vara en helt oskyldig ung cricketspelare – men uppståndelsen gjorde att mannens far fick sparken och nu får familjen inte stanna i Belgien.

​Sedan massmordet som skedde på Judiska museet i Bryssel i maj har oron över terrordåd varit stor i landet. Förra veckan började polisen sprida bilder av den unge pakistanske cricketspelaren Assim Abassi​ på väg till träningen och oron tog fart igen med rubriker i tidningarna om en "antisemitisk mördare", rapporterar The Telegraph.

När Abassi upptäckte sig själv på bilderna kontaktade han genast polisen och berättade vem han var.

– Jag virade in mitt slagträ i min tröja för att det regnade och om det blir blött så kan jag inte spela ordentligt, sa han.

Trots hans oskuld så har hans familj ändå drabbats mycket hårt av uppståndelsen – Abassis far har sparkats från sitt jobb på pakistanska ambassaden "för att ha skadat Pakistans rykte" och därmed har familjen förlorat rätten att vistas i Belgien.

– Vi har förlorat privilegiet att bo i Belgien. Jag har förlorat min utbildning, jag har förlorat allt, säger Assim Abassi.

Den belgiska polisen har kritiserats för att man inte bett Abassi om ursäkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro