ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oskyldigt dömd friades efter 23 år – fick hjärtattack

Frida Sundkvist · 24 Mar 2013
Uppdaterad 24 Mar 2013
Oskyldigt dömd friades efter 23 år – fick hjärtattack Friad efter 23 år i fängelse. Då får han en hjärtattack.

Oskyldigt dömd friades efter 23 år – fick hjärtattack Friad efter 23 år i fängelse. Då får han en hjärtattack. Foto: Scanpix


Han var oskyldigt dömd och satt 23 år i fängelse. Förra veckan släpptes han. På hans andra dag i frihet drabbades David Ranta av en allvarlig hjärtattack.

klar

Artikellänk är kopierad

David Ranta, i dag 58 år, dömdes 1991 till 37 och ett halvt års fängelse för mordet på rabbi Chaskel Werzberger i New York. På hans andra dag i frihet drabbades Ranta på fredagskvällen av en allvarlig hjärtattack, rapporterar New York Times. 

Han fördes till ett sjukhus i New York. Väl där kunde läkarna konstatera att Ranta hade en helt täppt artär, och ytterligare en artär som var halvtäppt.

Den oskydigt morddömde mannen släpptes förra veckan då åklagarna meddelade att bevisningen mot honom inte längre höll. En 13-årig pojke som pekade ut Ranta i en vittneskonfrontation hade fått instruktioner av en polis om hur Ranta såg ut och att pojken skulle peka på just honom.

I torsdags mötte den nu friade mannen pressen.

– Jag är överväldigad. Just nu känns det som att simma under vatten, sa David Ranta, enligt New York Times. 

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro