ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ost, lax och en guidad tur i Göteborg, kanske?

Johanna Ohlson · 24 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Cenita Wackfors kollar in en lax hos Camilla Toftås. Cenita tror att man blir mätt av den guidade smakturen. – Ja, vi startar i Saluhallen med några bitar ost. Sedan slutar vi i Feskekôrkan med en tallrik med makrill, sill, musslor, lax och räkor.

Cenita Wackfors kollar in en lax hos Camilla Toftås. Cenita tror att man blir mätt av den guidade smakturen. – Ja, vi startar i Saluhallen med några bitar ost. Sedan slutar vi i Feskekôrkan med en tallrik med makrill, sill, musslor, lax och räkor. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Vill du veta lite mer om Göteborgs historia samtidigt som du mumsar på en räka? Nu finns en ny guidad tur i Göteborg som innehåller matbitar från både Saluhallen och Fêskekôrka. – Jag är ingen mathistoriker men detta är tänkt att sätta lite extra krydda på turen, säger Cenita Wackfors, som är guide på smakturen.   Smakguiden är en av rad olika guidningar som går att hitta i Göteborg i sommar. Den klassiska Paddan tuffar på men det finns även nya turer som Stadsmuseets Pubvandring eller en Älgsafari i buss.

Nytt för i år är nedladdningsbara guidningar som man kan lyssna på själv. – Man lyssnar på guidningen och följer en karta man fått av oss, på så sätt kan man få turen när man vill, säger Emelie Sundborn på Karaktärsfabriken, som ligger bakom sex av årets guidade turer.

Sommarens guidade turer

Till fots: Stadsvandringar från Stadsmuseet: * Göteborg blir till * En försvunnen stad * Statyvandring * Teaterstaden Göteborg * Pubvandring Med Dramaguide * Haga – om husen kunde tala * Gathenhielm på anrik svenska * En byggnadshistorisk guidning i Göteborg Till sjöss: Med Börjessons: * Paddan sightseeing * Paddan på Säveån * Teaterpaddan Med buss:

Med City sightseeing * Gunnebo Slott och Trädgård * Open Top Tour - 50 min med cabriolet-buss * Älgsafari Vill du veta mer om de guidade turerna? Kolla på goteborg.com eller dramaguide.se

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro