ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ost saltare än havsvatten

Ylva Larsson · 29 Nov 2012
Uppdaterad 30 Nov 2012

Foto: Scanpix


Flera ostar, som roquefort, innehåller mer salt än havsvatten. Det slår en engelsk organisation fast efter att ha testat 772 olika ostar.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är de engelska organisationen Consensus Action on Salt and Health som har testat 772 olika ostar från livsmedelsbutiker. Det visade sig till exempel att en vanlig cheddarost innehöll mer salt än en påse chips.

Roquefort var den saltaste osten av dem alla, med ett snitt på 3,5 gram salt per 100 gram ost, skriver engelska Metro.

Cheddarost, Edamer, Halloumi och Fetaost innehöll också mycket salt, enligt undersökningen, med vissa variationer beroende på märke.

Vill man hålla sig borta från salt kan man välja getost, Gruyere, Mozzarella, färskost och keso.

Minst salt fanns det, enligt undersökningen, i Mascarpone.

Organisationen, som nu vill se hårdare regler mot ostproducenter, menar att ost är den tredje största bidragaren av salt till kosten, efter bröd och bacon, skriver engelska Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Ylva Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro