ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Östermalmstjejer super mest av alla

Mikael Hellmyrs · 2 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX / Arkiv


klar

Artikellänk är kopierad

Alkoholkonsumtionen bland ungdomar varierar beroende på var man bor. Unga Östermalmsflickor super mest – minst dricks det ofta i förorten. Det är stora skillnader mellan var man bor och hur mycket man som skolungdom dricker. Värst är ungdomssupandet på Östermalm och framför allt bland  flickorna. Detta visar undersökningen Stockholmsenkäten som genomförts bland grundskoleelever i klass 9 och gymnasiets åk 2.

Östermalmsflickor uppger oftare än andra att de storkonsumerar alkohol en gång i månaden – samtidigt som de även dricker sprit, starkcider, öl och vin oftast. – Det verkar som att föräldrar på Östermalm har en mer tillåtande attityd till alkohol än andra, menar Karin Svanberg, sektionschef på Preventionscentrum Stockholms stad.

Skolflickor i förorter som Rinkeby/Kista och Skärholmen uppger däremot att de mer sällan dricker alkohol.

Björn Fries är enhetschef på Preventionscentrum Stockholm. – Vi får bara bekräftat att Stockholm på många sätt är en segregerad stad, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro