ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Östersund firade i mjukisbyxor – nekades inträde på Stureplan

Joel Linde · 28 Okt 2015
Uppdaterad 28 Okt 2015
Glada Östersundsspelare firar biljetten till allsvenskan efter slutsignalen i tisdagens 1-1-match i superettan mellan Syrianska FC och Östersunds FK.

Glada Östersundsspelare firar biljetten till allsvenskan efter slutsignalen i tisdagens 1-1-match i superettan mellan Syrianska FC och Östersunds FK. Foto: Maja Suslin/TT


Efter tisdagens poäng som innebar avancemang till fotbollsallsvenskan ville spelarna i Östersund fira i Stockholm. Men då vissa av spelarna var felaktigt klädda fick laget kalla handen av Stureplanskrogen.

klar

Artikellänk är kopierad

På tisdagen var det många som jublade över att Östersunds FK tog steget upp i fotbollsallsvenskan efter att de spelade 1-1 mot Syrianska i Södertälje.

Lyckan var total bland spelarna på planen, och inte ville de att det skulle sluta där. De gav sig ut på Stockholms gator för att fira vidare – men i dörren på nattklubben Soap bar tog det stopp.

– Några killar hade mjukisbyxor. Det är tydligen inte tillåtet i Stockholm, säger Östersunds veteranback Bobo Sollander till Expressen.

Trots att flertalet av de glada spelarna försökte förklara för vakterna att de firade att de just avancerat till Sveriges högsta fotbollsdivision var svaret detsamma – de fick inte komma in.

– Vakten sa att han sket i det. Sedan hade vi fem, sex grabbar i laget som skulle försöka övertala honom. Men de gjorde inget bra jobb. De försökte säga att vi hade mjukisbyxor för att vi hade spelat fotboll. Försökte förklara att det fanns anledningar. Men det gick inte, berättar Bobo Sollander för Expressen.

►LÄS MER: Svenskarna: Låt fotbollslagen betala för stöket

Firandet fick i stället fortsätta på en annan plats, som hade överseende med segrarnas klädsel.

Expressen frågade Soap bars driftschef, Mo Afkami om det inträffade, och han ställer sig bakom vaktens beslut.

– Jag utgår att beslutet togs efter riktlinjerna som vi har gällande vår entrépolicy och riktlinjerna som vi har fått från myndigheterna. För annars är vi stället kring Stureplan som är mest prestigelöst, säger han.

– Om det var renodlad träningsklädsel så förstår jag väl om de inte fick tillträde.

►LÄS MER: Barn portades från skolresa – hade inte sålt tillräckligt många kakor

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro