ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Östeuropas röst

Fredrik Hansson · 12 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

För att hjälpa svenska folket på traven har Metro därför låtit några av Stockholms många ambassader tippa vilka av våra egna bidrag som går hem i öst.

Sveriges schlagerfacit de senaste åren har varit katastrofala. Med undantag för Carolas femteplats 2006 har Sverige inte ens slagit sig in på kval­pla­ts. Kritiska röster har pratat om en östblockad medan andra menar att vi skickar fel sorts musik till tävlingen. För att hjälpa svenska folket på traven har Metro därför låtit några av Stockholms många ambassader tippa vilka av våra egna bidrag som går hem i öst.

Den stora skrällen visar sig vara att den kritiserade internationella juryn får vatten på sin kvarn. Sofia, som med nöd och näppe tog sig vidare till Globenfinalen, är nämligen ambassadernas favorit, trots att hon är rankad sist av de flesta spelbolagen.– Det är en väldigt modern låt. Rytmen har något rumänskt över sig och showen är fantastisk. Det stora handikappet är väl språket hon sjunger på, säger Ruxandra Lupan på rumänska ambassaden.

Förra årets vinnare, Ryssland, lutar mer en av de andra favoriterna, Alcazar.– Deras väldigt energiska låt i kombination med de ljusa kostymerna kommer att locka storpublik, säger Anatoly Kargapolov på ryska ambassaden.

Favoriten hos spelbolagen, Malena Ernmans operastycke, får däremot säms-ta betyg från den kroatiska ambassadpersonalen.– Generellt sett tycker vi att de svenska bidragen kanske är lite för moderna för Eurovision.

Dessutom har man hört många av låtarna förut, säger Vicko Dobrosevic på kroatiska ambassaden.Bulgariens ambassad är i stället kritisk till hela tävlingen och låter hälsa:– Eurovision Song Contest är en manifestation av dålig smak och vi har inget att säga i frågan.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro