ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ostindiefararen framme i Indonesien

Stockholm TT · 18 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Precis som under 1700-talet när Götheborgs förlaga seglade till Kina för att köpa porslin, te och andra varor gäller det att se upp för pirater. Vattnen utanför Indonesien är ett av världens mest piratrika med mer än 100 överfall om året. För att skydda sig mot angrepp har besättningen varit beredd att spruta vatten med brandslangar och haft strålkastare riktade ut mot vattnet. Indonesiska flottan har också mött upp för att skydda skeppet.

Seglingen från Fremantle på Australiens västkust gick snabbare än beräknat och Götheborg har legat för ankar i en vecka.

Vindarna har varit gynnsamma och vädret vackert förutom ett och annat tropiskt skyfall. De flesta har sovit på däck för att slippa värmen med temperaturer på över 30 grader i skansarna.

Ostindiefararen började sin resa från Göteborg den 2 oktober förra året. Fartyget har besökt Cadiz i Spanien, Recife i Brasilien, Kapstaden och Port Elizabeth i Sydafrika och Fremantle i Australien.

Nu stannar Götheborg tio dagar i Jakarta då det hålls en rad aktiviteter och fartyget är öppet för allmänheten.

Den 28 juni seglar man vidare mot Kanton i Kina för att vara framme den 18 juli.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro