ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Otis efter 44 år i fängelse: Alla har sladdar i öronen

Tomas Lundin · 26 Nov 2015
Uppdaterad 27 Nov 2015

Alla går runt med sladdar i öronen och det finns fönster som visar tv. Det är några reflektioner från Otis Johnson, 69, som just släppts från fängelset efter 44 år.

klar

Artikellänk är kopierad

Otis Johnson dömdes som 25-åring för mordförsök på en polisman. Nu, som 69-åring, har han släppts. ► LÄS MER: Här ser hunden solen för första gången Tv-kanalen Al-Jazira har tagit med Otis till Times Square mitt i New York strax efter frisläppandet för att fånga hans reflektioner över det moderna samhället. 

En sak han genast reagerar på är att folk går runt och pratar med sig själva med ”sladdar i öronen som om de vore CIA-agenter”. I slutet av 1960-talet var bärbart ljud i bästa fall en transistorradio. 

En annan sak han reflekterar över är alla ”fönster” som visar video – med andra ord platta bildskärmar. 

Folkmassor är en annan sak Otis har svårt att vänja sig vid efter tiden i fängelset. Han väljer oftast att ta bussen där det är mindre folk och där han kan titta ut ur fönstret.► LÄS MER: Här står pappan med sonen han aldrig fick se

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro