ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Otrogen kvinna ska stenas till döds – hennes älskare får 100 piskrapp

Julia Kimell · 30 Nov 2015
Uppdaterad 30 Nov 2015
Äktenskapsförbryterskan har dömts till att stenas till döds. Bilden är taget i ett annat sammanhang.

Äktenskapsförbryterskan har dömts till att stenas till döds. Bilden är taget i ett annat sammanhang. Foto: Mosa Ab Elshamy/TT


En 45-årig gift kvinna har nyligen dömts till att stenas till döds i Saudiarabien efter att ha haft sexuellt umgänge med en annan man.

klar

Artikellänk är kopierad

Det aktuella fallet handlar om en 45-årig gift kvinna från Sri Lanka som gästarbetade i Saudiarabien. Hemlandet Sri Lanka krävde att Saudiarabien benådade kvinnan som dömdes till döden efter att ha erkänt att hon begick äktenskapsbrott i Saudiarabien, skriver Independent.

►LÄS MER: Firade Alla hjärtans dag – straffas med fängelse och piskrapp

Enligt uppgifter från Sri Lankas ambassad arbetade kvinnan som hembiträde i Riyadh från 2013, och var otrogen med en annan man i augusti. Mannen hon var otrogen med var också en srilankesisk migrantarbetare. Hans straff blev att ta emot 100 piskrapp, men han kommer undan med livet i behåll.

En talesperson för ambassaden sa att de anlitat advokater för att lämna in ett överklagande.

Efter beskedet samlades omkring 1 000 shiamuslimska demonstranter vid en moské i saudiarabiska Awamiya för att kräva att andra dödsdömda släpps fria.

►LÄS MER: Religiösa ledare vill stena Amina till döds för bröstbild

Det fanns planer på att avrätta 50 fångar på en och samma dag, bland dem både al-Qaida-terrorister och åtminstone fem shiamuslimiska demonstranter.

klar

Artikellänk är kopierad

Julia Kimell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro