ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Otrohetssajten en korvfest” – bestod bara av män och låtsaskonton

Hugo Ewald · 27 Aug 2015
Uppdaterad 5 Maj 2017

Foto: Skrämdump/Ashleymadison.com


Under förra veckan läcktes uppgifterna till 37 miljoner användare på otrohetssajten Ashley Madison. En dataanalys visar nu att i princip alla konton som påstod sig tillhöra kvinnor var falska, och att det i princip bara var män som var aktiva på sajten.

klar

Artikellänk är kopierad

På otrohetssajten Ashley Madison skryter sajten stort om hur lätt det är att träffa potentiella partners, och sajten påstår sig ha över 39 miljoner medlemmar. När hela webbsidans databas publicerades online av hackergruppen Impact team var det därför många som var oroliga att de skulle avslöjas som otrogna.

En statistisk analys av materialet gjord av Gizmodo visar dock att det kanske inte vara så lätt att hitta någon att vara otrogen med, i alla fall inte om du är en heterosexuell man. Analysen visar nämligen att i princip alla äkta konton på sajten tillhörde män.

► LÄS MER: Världens största otrohetssajt hackad – svenska kunder kan avslöjas

Trots att sajten hade över 5 miljoner konton som påstods tillhöra kvinnor var det bara 1 492 kvinnokonton som faktiskt kollat sina meddelanden, och 2 409 som använt webbsidans chattsystem. Samma siffror från manliga konton låg på 20 respektive 11 miljoner.

Totalt hade Ashley Madison totalt 31 343 429 manliga konton och 5 550 687 kvinnliga konton. Men trots 5,5 miljoner kvinnokonton bestod sajten alltså i princip bara av män som skrev meddelanden utan att få svar eller pratade med chattrobotar.

► LÄS MER: Så hämnades hon hans otrohet – med julklapp

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro