ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Otroliga vändningen i Worlds – Fnatic vidare till slutspel

Erik Glanell · 12 Okt 2017
Uppdaterad 12 Okt 2017
Fnatic dök upp när det behövdes som mest. Nu är de klara för slutspelet.

Fnatic dök upp när det behövdes som mest. Nu är de klara för slutspelet. Foto: Riot games


Svensklaget, med stjärnan Martin "Rekkles" Larsson, säkrade plats i slutspelet efter tuffa starten på Worlds.

klar

Artikellänk är kopierad

Fanatic tog sig bragdartat till slutspel i Worlds efter att ha gått vinnande ur tiebreak.

Efter gruppspelets första omgång såg det redan ut som att hoppet var ute. Fnatic skulle åka ut med buller och bång. Med ett tvivelaktigt lagspel, växande irritation och sargade självförtroenden i svensken Martin ”Rekkles” Larssons lag var det plågsamt att följa de inledande tre förlusterna.

Allting kunde bara ha fortsatt i samma stil när andra omgången av gruppspelet drog igång. Att Fnatic föll i inledande matchen mot Longzu var ingen överraskning. Allt hängde på matcherna mot Gigabyte Marines och Immortals.

Och det var ett pånyttfött Fnatic som dök upp i riften.

Mot Immortals i torsdagens matcher säkrade de sin första vinst i gruppspelet. Drömmen fick tillbaka sin puls.

Följande match mot Gigabyte Marines blev en slakt. Vietnameserna blev både utdraftde och utspelade. Fnatic visade upp ett helt annat lagspel än tidigare. Drömmen kom till liv.

Men drömmens överlevnad låg nu i händerna på Longzhu.

En vinst för Immortals skulle garantera brassarna en andraplats i gruppen. En vinst för Longzhu innebar att de resterande tre lag i gruppen skulle hamna på samma poäng och ge Fnatic ännu en chans till avancemang.

Matchen blev till en början en jämn historia som blandades med livebilder på en nervös Martin ”Rekkles” Larsson som följde den avgörande matchen.

Ganska snart gick matchen in i ett mer förväntat läge där Longzhu med bländande lagspel monterade ner alla Immortals försök att få grepp om matchen.

Longzhus vinst betydde att tre lag hamnade på samma poäng i gruppen som nu alltså var tvungen att avgöras med tiebreakers där Immortals, Fnatic och Gigabyte Marines fick göra upp om en plats i slutspelet.

Med två raka vinster i tiebreak hade Fnatic trotsat tvivlarna och tagit sig till slutspel i Worlds.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro