ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ottos jobb : Stå i kö

Ann Hagman · 17 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Otto Blücher är professionell köare och tycker det är kul. 

Otto Blücher är professionell köare och tycker det är kul.  Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Otto Blücher, 19, har fått ett nytt jobb – som professionell köare.– Jag kan försörja mig på att stå i kö, säger han.Fast det viktiga är att det är roligt, betonar han. – Jag tycker det är jättekul, alla människor man träffar och stämningen som kan uppstå, säger han.Otto Blüchers personliga körekord är fyra dagar.– Det var inför ”Star Wars” 2003 i Helsingborg.Då var han amatör. Nu är han proffs, anställd av försäkringsbolaget Atava. Atava har i sin tur för avsikt att ”lotta ut honom” till vinnare som vill ha en stand-in i jobbiga köer.

Fast Otto delar frikostigt med sig av sina bästa kö-knep till dem som köar själv:

• Biljetter till biopremiärer: Det kan ta flera dagar, så då är det viktigast att vara väl förberedd med mat och sovsäck.

• Konsertbiljetter: Det viktigaste är att hålla humöret uppe på sig själv och alla andra i kön. Jag brukar ta med mig gitarren. Sjunga får de andra göra.

• Släpp av eftertraktade kollektioner, som vid H & M:s designersatsningar till exempel: Då är det hjälm och knäskydd som gäller eftersom det brukar bli panik när folk slänger sig under staketet.

Fansen köade för Kent

VÄNTAN. Kön sträckte sig över Plattan nästan ända bort till Kulturhuset när Kent signerade sin nya skiva ”Tillbaka till samtiden” på Åhléns City i går eftermiddag. – Man känner igen sig i texterna, sa Linnéa Westermark– Och musiken är så bra, tyckte Anna Hammarlund.Kompisarna Maja och Valter höll med.En stund senare hördes ”iiiii” och ”ooo” framme i kön när Eskilstunabandet kom till skivavdelningen och dörrarna öppnades.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro