ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ovanligt varm november – men nu kommer kylan

Filip Joelsson · 17 Nov 2018
Uppdaterad 17 Nov 2018
November har varigt ovanligt varm. Men från måndag och framåt väntas kallare väder, enligt SMHI.

November har varigt ovanligt varm. Men från måndag och framåt väntas kallare väder, enligt SMHI. Foto: IBL/Pixabay


November månad fortsätter att vara ovanligt varm för årstiden. Den som vill njuta av milda höstpromenader får dock passa på nu i helgen. "Det är kallare väder på ingång, säger Max Lindberg Stoltz på SMHI.

klar

Artikellänk är kopierad

November månad har varit grå och fuktig, men inte så kall. Faktum är att det varit varmare än vad som är normalt för årstiden i stora delar av landet.

– Medeltemperaturen under första halvan av november har legat på ett par grader över det normala i södra och mellersta delarna av landet. I norr har det varit 3-4 grader varmare än normalt, säger Max Lindberg Stoltz, meteorolog på SMHI.

Men den som vill njuta av det milda vädret får passa på. Redan efter helgen kryper kylan ned över stora delar av Sverige. Götaland och Svealand kan vänta sig temperaturer på någon enstaka plusgrad från måndagen och veckan ut.

– Det väder vi sett fram till nu med 7-8 plusgrader försvinner och vi kommer från och med måndag att få mer normalt novemberväder. Nordlig vind drar ned kalluft över hela landet och nätterna blir kallare. Det kan med andra ord vara så att man behöver skrapa en ruta på sin bil på morgonen framöver, säger Max Lindberg Stoltz.

Snö väntas i fjälltrakterna, men landet södra delar får vänta på ett vitt landskap.

– Det kan komma lite blötsnö i södra Götaland framåt onsdagskvällen, men i övrigt ser det inte ut att vara någon större mängd nederbörd på gång, säger Lindberg Stoltz.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro