ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Över 100 döda i svininfluensan

Metro-TT · 27 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
I Mexico City är rädslan stor och ansiktsmaskerna har sålt slut.

I Mexico City är rädslan stor och ansiktsmaskerna har sålt slut. Foto: Fabiola Ayala/Metro Mexiko


klar

Artikellänk är kopierad

Myndigheterna i Mexiko har skrivit upp siffran för hur många som kan ha dött i den nya svininfluensan till 103. Hälsominister José Angel Cordova sade på söndagen att av cirka 1 600 misstänkta fall vårdas 400 på sjukhus.Världsbanken lovade på söndagen Mexiko 205 miljoner dollar i lån för att bekämpa influensan.Smittan har också bekräftats i USA och Kanada, medan misstänkta fall undersöks i flera andra länder. Några dödsfall har inte rapporterats utanför Mexiko.I USA har man identifierat totalt 20 fall av svininfluensa, med milda symtom. Kanada rapporterade sex fall.

Nu har viruset nått Europa också. Sju personer i Spanien har insjuknat varav en i Valencia har isolerats, skriver tidningen El Mundo. Även Frankrike rapporterar fall av svininfluensan.Janet Napolitano, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, deklarerade officiellt att smittan ses som ett allvarligt hot mot folkhälsan. Beslutet öppnar för en rad åtgärder, som bland annat berör lagren av influensamedicinerna Tamiflu och Relenza. De tros ha effekt mot svininfluensan, och en fjärdedel av det amerikanska beredskapslagret kommer att släppas ut på marknaden.Miljoner mexikaner valde att stanna hemma under helgen, eller tog på skyddsmask om de var tvungna att gå ut. I storstaden Mexico City ställdes publikevenemang in och barer och restauranger bommade igen, av rädsla för smittspridning.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro-TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro