ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Över 100 foton från Martin Timells fest hittade – våldtäktsutredningen växer

Karl Enn Henricsson · 17 Apr 2018
Uppdaterad 17 Apr 2018
Nyligen hittades runt 140 foton och filmer från Martin Timells badtunnefest 2008.

Nyligen hittades runt 140 foton och filmer från Martin Timells badtunnefest 2008. Foto: Polisen


Martin Timell har åtalats för våldtäkt på en kvinna i en badtunna under en fest 2008. Nu kan Metro berätta att över 100 foton från festen nyligen har hittats – flera bilder ska återge kvinnan då hon befinner sig i badtunnan. En bild ska även föreställa Martin Timell iklädd morgonrock då han står på bryggan sent på kvällen.

klar

Artikellänk är kopierad

TV4-profilen Martin Timell har åtalats misstänkt för att ha våldtagit en kvinna under en fest i september 2008. Anmälan gjordes dock först förra hösten och i början av mars väcktes åtal. Martin Timell ska ha fört in fingrarna i kvinnans underliv, enligt åtalet. Övergreppet ska ha genomförts i en badtunna.

Nu kan Metro berätta om helt nya uppgifter. Efter att åtalet hade väckts hörde en man av sig till polisen och berättade att han på en hårddisk hade hittat bilder från festen. Det handlade om runt 140 filer, varav ett fåtal var filmer. Det framgår av den kompletterande förundersökning som åklagaren lämnat in till tingsrätten.

– Ett vittne hörde av sig och sa att han hade upptäckt bilder. Vittnet befann sig själv på festen, säger åklagare Anna Bengtsson till Metro.

– Det är bilder från festen. Jag har lämnat in det av lite olika skäl, så att försvaret kan åberopa dem och att det har pratats om bilder i utredningen. Det är bilder från vilka som var på festen och liknande.

På ett av de nyfunna fotona syns en leende Martin Timell iklädd förklädde, tillsammans med gäster. Det finns även bilder på kvinnan då hon befinner sig i badtunnan och då Martin Timell, iklädd morgonrock, står på bryggan. Dessutom ska det finnas filmsekvenser från middagen då Martin Timell håller tal, enligt dokumenten.

Utdrag ur förhöret med vittnet som lämnade in bilderna.

Förhörsledaren: Vad har du förklaring till att du i första förhöret förnekar att du varit på festen, i nästa förhör säger du att du varit där men inte fotograferat och nu helt plötsligt har du hittat ett hundratal bilder men 16 av dessa är raderade.

Vittnet: Jag kan förstå att det kan tyckas vara märkligt men jag får bara erkänna att mitt minne svikit mig.

Förhörsledaren: Det finns uppgifter om att du tvingats radera några bilder, stämmer det?

Vittnet: Det är ingen som tvingat mig att radera några bilder, det stämmer inte.

Senare konstaterar polisen att tio, inte 16 bilder, verkar ha raderats.

– Jag vet inte varför de är raderade, troligen för att de var oskarpa eller liknande, säger vittnet i samma förhör.

Martin Timell har hela tiden nekat till brott.

I förhör har han berättat att han kan ha haft en hand på kvinnans rumpa, men att det i så fall var av ”säkerhetsskäl”. Han kan även ha kommit åt henne då hon satte eller reste sig upp.

– I så fall handlar det om mitt gentlemannamässiga beteende, att här sätter du dig säkert, säger Martin Timell i förhör.

Rättegången ska hållas i slutet av maj.

– Han nekar fortfarande till brott, säger hans advokat Hanna Lindblom.

Några gäster på en båt i samband med festen.
Några gäster på en båt i samband med festen.Foto: Polisen
pil
Fakta: Martin Timell och anklagelserna:

Martin Timell var profilerad vid TV4 och ledde bland annat det populära programmet Äntligen hemma. I samband med Metoo-uppropet i höstas riktades anklagelser mot Martin Timell. En kvinnlig programledare berättade för Metro hur Martin Timell hade blottat sig för henne under en tv-gala ett antal år tillbaka i tiden.

TV4 valde att ställa in samtliga program där Martin Timell medverkade. En kvinna polisanmälde honom för att förgripit sig på henne under en fest 2008. I början av mars väcktes åtal om våldtäkt. Martin Timell påstås ha fört in fingrarna i kvinnans underliv.

Rättegången ska hållas i slutet av maj. Martin Timell har hela tiden nekat till brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro