ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Över 2 000 i slagsmål hos Iphone-tillverkare

Aron Andersson · 24 Sep 2012
Uppdaterad 24 Sep 2012
Över 2 000 i slagsmål hos Iphone-tillverkare

Över 2 000 i slagsmål hos Iphone-tillverkare Foto: Scanpix


Kinesiska Foxconn som bland annat tillverkar nya Iphone 5 har drabbats av fler problem. 2 000 anställda hamnade i slagsmål – 40 till sjukhus.

klar

Artikellänk är kopierad

Foxconn har nu fått stänga ner fabriken efter slagsmålet i söndags. Enligt lokal media kallades 5 000 poliser till platsen. Bråket utbröt vid sovsalar i närheten av en fabrik i Taiyuan.

Under måndagen håller fabriken stängt, men på tisdag ska de 79 000 anställa återvända till jobbet. Foxconn har inte kommenterat huruvida Iphone 5 tillverkas i fabriken. Apple är bara ett av flera teknikföretag, vid sidan av exempelvis Microsoft och HP, som använder Foxconns tjänster.

Slagsmålet pågick i ungefär fyra timmar, enligt Time. Runt 40 personer fördes till sjukhus och flera greps av polis. På nätforum i Kina finns uppgifter om att bråket utlöstes av att en säkerhetsvakt slog en anställd, skriver tidningen.

Tidigare har Foxconn varit i blåsväder då en självmordsvåg drabbade de anställda. Anledningen var fabrikernas hårda arbetsförhållanden och låga löner. När en representant från Apple besökte en av fabrikerna visade det sig att många tvingades jobba 60 timmar i veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro