ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Över 30 misstänkt anlagda bränder – ingen naturlig förklaring

David Peterson · 29 Aug 2018
Uppdaterad 29 Aug 2018
Ett trettiotal bränder misstänks ha anlagts i Dalarna under sommaren. Bilden har inget med bränderna att göra.

Ett trettiotal bränder misstänks ha anlagts i Dalarna under sommaren. Bilden har inget med bränderna att göra. Foto: IBL


Ett trettiotal bränder i Dalarna misstänks vara anlagda av någon eller några, skriver Dalarnas Tidningar. "Brinner det på fyra ställen med några hundra meters mellanrum efter en öde skogsbilväg, känns det inte som naturligt", säger räddningschefen Per Hampus.

klar

Artikellänk är kopierad

Räddningstjänsten i Dalarna hade det tufft under sommaren med ett antal stora skogsbränder. Samtidigt startade uppemot ett trettiotal mindre bränder runt om i Dalarna, skriver Dalarnas Tidningar.

Nu misstänker räddningstjänsten att de bränderna anlagts.

– Den brann den 20 maj och det blev inledningen på en rad bränder under sommaren, som vi inte kan se någon naturlig förklaring till, säger Per Hampus, räddningschef i Malung-Sälen, till tidningen.

Framför allt handlar det om markbränder som ofta startat i närheten av varandra. Vid ett antal av bränderna har räddningstjänsten känt lukten av tändvätska på platsen.

De misstänkt anlagda bränderna är ett prioriterat ärende hos polisen men det finns ännu ingen misstänkt.

Johan Szymanski, räddningschef i Mora, tycker att bränderna är oroväckande.

– De har varit väldigt konstigt kring dessa bränder, dels utifrån var de varit och dels andra omständigheter kring hur de börjat, så det är oroväckande att det inte finns någon naturlig förklaring, säger han till Dalarnas Tidningar.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro