ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Overall överallt

Susanna Strömqvist · 11 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Stella McCartney föredrar knalligt rosa ...

Stella McCartney föredrar knalligt rosa ...


klar

Artikellänk är kopierad

DRÄKT. Dra på en dräkt och du är trendigast i sommar.  Jumpsuit, catsuit, overall, all-in-one. Kärt barn har många namn. Overallen gjorde sin första storslagna entré i modegarderoben redan under första världskriget när stridspiloternas skyddsoveraller blev högsta mode, med rätt accessoarer och rätt attityd.

Overallens verkliga guldera infann sig först under 60- och 70-talet med futuristiska rymdkreationer, poppiga lekdräkter, sexiga catsuits och coola unisexoveraller i tweed och jersey från designers som Yves Saint Laurent och Sighsten Herrgård. Den blev dessutom det självklara protestplagget för 70-talets antimodeaktivister. Under 80-talet regerade pastellfärgade disko-dräkter med dragkedjor och upprullade ärmar och ben, i början av 90-talet relanserades 60-talets kroppskramande catsuits. Och nu är det enkelt, chict och kort som gäller. Skjortstuk upptill och minishorts nertill. Axelbandslöst och puffshorts. Brottarlinne och tights. Eller halterneck och harems-häng. Varianterna är många, huvudsaken är att överdel och underdel hänger ihop. Stella McCartney, Marc Jacobs, Veronique Branquinho och Alexander McQueen lanserade nya allt-i-ett- looken redan förra våren. McCartney med sina puffbyxor, Branquinho och McQueen med en skräddad touch och Marc Jacobs med lager på lager-trikå. Det gav mersmak. I sommar är overallen överallt. Från Lanvin, Undercover, Hermès, Max Mara, Biba och Hope till Topshop, Monki och Diesel. Och självklart också hos Stella McCartney, som gör säsongens snyggaste skjorta+shorts-plagg. Enligt trendexperten Li Edelkoort kommer vi att få se en hel del kombinationsplagg framöver. I höst bland annat från YSL, Rykiel och D&G.

Scrolla och kolla

Sommarens overallmode

... till skillnad från Sonia Rykiels gråa.
... till skillnad från Sonia Rykiels gråa.
Misoni.
Misoni.
Sobert svart från Stefano Pilati för Yves Saint Laurent.
Sobert svart från Stefano Pilati för Yves Saint Laurent.
klar

Artikellänk är kopierad

Susanna Strömqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro