ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Överdriver ni bara den här gången med?"

Stefan Wikström · 5 Dec 2012
Uppdaterad 6 Dec 2012

Foto: Janerik Henriksson/Scanpix


Medan Stockholmarna är i olika form av upplösningstillstånd, finns det dem som ställer sig frågan: Är snöovädret verkligen så farligt?

klar

Artikellänk är kopierad

På Twitter, under hashtagen #snökaos, samlas uppmaningar, tips, klagomål och allmänna kommentarer i en salig röra. Absolut mest tweets kommer från drabbade, men då och då kommer syrliga kommentarer från de som tycker att det som vanligt överreageras i huvudstaden.

En användare undrar, "Alltså är det RIKTIGT snökaos i stockholm idag eller övedriver ni bara den här gången med? #snökaos #jagvillhabildbevis /mvh norrlänningarna". 

En annan menar att rapporteringen är en aning överdriven, "EXTRA!! EXTRA!!!!! Vilket tur att det blev #snökaos i en liten begränsad del av Sverige så det finns något att rapportera om...".

Från mer snövana twittrare kommer kritik mot vad som uppfattas som överdrivna känsloutspel, "snälla nån. det är snö, det kommer varje år och det blir alltid kaos i sthlm. inget nytt. #snökaos", och, "#snökaos-gnället handlar om relativ deprivation. Snö fanns redan långt innan ni kom på att hälla för mycket mjölk i kaffet."

En twittrare menar att man ska ta tillfälligt i akt och göra något konstruktivt, "Om jag var i #sthlm idag skulle jag ta med varm choklad och gå ut och titta på alla hipsters som instagrammar #snökaos."...

... medan en annan har tröttnat på allt, "Sverige stannar inte p.g.a #snökaos det stannar p.g.a att varje jävel måste stanna upp och twittra/instagrama om hur förjävligt livet är."

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro