ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Överföll mamma i Gamla stan – utvisades i privatjet

Alva Forsberg Fierro · 8 Apr 2016
Uppdaterad 8 Apr 2016
Här går mannen till attack på tunnelbanestationen i Stockholm.

Här går mannen till attack på tunnelbanestationen i Stockholm. Foto: Polisen


När småbarnsmamman avbröt mannens stöldförsök gick han till attack – och slog och spottade på kvinnan inför hennes barn. Nu har mannen utvisats till Danmark i ett specialchartrat plan.

klar

Artikellänk är kopierad

En 21-årig man som attackerade en småbarnsmamma i Gamla stans tunnelbana den 5 januari åtalas för misshandel, försök till grov stöld och ofredande. Mannen slog och spottade på kvinnan, som hade sina barn med sig, när hon försökte stoppa honom från att stjäla från en äldre person.

Överfallet filmades av en övervakningskamera och fallet fick stor uppmärksamhet. Polisen gick ut med bild på mannen som greps den 22 januari tack vare tips från allmänheten. Mannen dömdes mot sitt nekande till två månaders fängelse för misshandel och ofredande, skriver Aftonbladet.

►LÄS MER:  Han slog och spottade på mamman – nu är misstänkt man gripen

Den 10 mars hade mannen avtjänat sitt straff och hämtades från häktet i Huddinge och fördes till Bromma flygplats där han flögs till Köpenhamn med ett specialchartrat flygplan. Där tog dansk polis hand om mannen.

Mannen har tidigare sökt asyl i Danmark måste därför enligt Dublinförordningens regler återvända dit. Kostnaden för planet slutade på 80 700 kronor – exklusive kostnader för personal. Det är ovanligt att chartra ett plan för att utvisa en person så kort sträcka, skriver Aftonbladet. 

– Det sker inte var och varannan dag men förekommer av säkerhetsskäl, Johan Mellbring, chef för transportenheten på Kriminalvården till tidningen. 

►LÄS MER: Uppgifter: Mannen skröt om överfallet på mamman i t-banan

Under 2014 och 2015 gick inte ett enda av de 300 resor som Kriminalvården verkställde till Köpenhamn, men två plan gick till Oslo och ett till Helsingfors.

– Det är klart att det är billigare att åka bil än ett chartrat flyg. Men åker du långa bilköringar med personer som har en stökig bakgrund, då måste man fundera på vilka konsekvenser det skulle kunna få i långa resor med bil, säger Johan Mellbring.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro