ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Överfulla lådor när Posten sparar

Johanna Ohlson · 16 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Anna Österling kom med firmapost till postlådorna på Drottninggatan i Stockholm: - Oj, är den så här överfull så tar jag min post någon annanstans.

Anna Österling kom med firmapost till postlådorna på Drottninggatan i Stockholm: - Oj, är den så här överfull så tar jag min post någon annanstans. Foto: Urban Brådhe


Nu kan borttagna brevlådor sättas upp igen

klar

Artikellänk är kopierad

Posten har tagit bort nästan 3 000 brevlådor i Sverige för att spara pengar – nu kan de bli tvungna att sätta upp dem igen.

I centrala Stockholm har flera av de brevlådor som är kvar varit så fulla på eftermiddagen att man kunnat plocka ut buntar med brev ur öppningen. – På vissa ställen kan vi ha trott fel. Om lådorna blir fulla flera dagar i rad får vi komplettera och sätta upp fler, säger Postens presschef Per Ljungberg.

Under hösten har antalet brevlådor minskat från drygt 26 000 till drygt 23 000.  Anledningen är att svenskarna skickar allt färre brev.

Men när en låda försvinner går den som ska posta till en annan, något som gjort vissa lådor överfulla. – Vi har försökt göra en bedömning av vilken annan låda folk skulle posta sina brev i om vi tog bort en låda. Men som med all form av samhällsplanering är det svårt att veta exakt hur folk kommer röra sig. Nu följer vi upp det här och ser var vi behöver komplettera.

Men ska man behöva lämna sitt brev i en låda som är så överfull att det går att plocka ut brev?– Nej, det är inget att rekommendera ur ett säkerhetsperspektiv. Då är det bättre att gå till en annan.

Så vad ska ni göra?– Det vi kan göra är att komplettera med fler brevlådor där vi märker att det behövs.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro