ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Övergiven baby får 1,5 miljoner

Sofi Tagesson · 30 Sep 2014
Uppdaterad 30 Sep 2014
Gammy bor i dag med sin 21-åriga surrogatmamma och hennes biologiska barn.

Gammy bor i dag med sin 21-åriga surrogatmamma och hennes biologiska barn. Foto: Apichart Weerawong/TT


När det australiensiska paret kom till Thailand för att hämta de tvillingar en surrogatmamma fött åt dem valde de att bara ta med sig ett av barnen hem. Det andra hade nämligen Downs syndrom. Nu har generösa människor världen över sett till att den lille pojken får en trygg uppväxt.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan historien med det austaliensiska paret som övergav sin ena baby i Thailand blev känd i början av augusti har det samlats in pengar för att hjälpa den övergivna pojken, Gammy , hans surrogatmamma och hennes egna barn. Totalt har insamlingen gett ungefär 1,5 miljoner kronor, skriver the Guardian .

Surrogatmamman har själv inte råd med den vård och de undersökningar Gammy behöver, men människor över hela världen har upprörts av historien och skänkt pengar. Tack vara dem har läkare på ett privatsjukhus kunnat utesluta att Gammy har ett medfött hjärtfel , och behandla honom för lunginflammation.

Hjäporganisationen Hands across the water , en australiensisk organisation som hjälper barn i Thailand , håller i insamlingen och ska också ordna ett bättre och mer hälsosamt boende för familjen. Ett boende med el och rinnande vatten. Ett boende som ligger nära det sjukhus där Gammy får träffa en av Thailands få specialister på Downs syndrom och som gör att hans halvsyskon kan gå kvar i sin skola, skriver organisationens grundare Peter Baines på Facebook .

Även Gammys framtida utbildning ska bekostas av de insamlade pengarna, som beräknas räcka fram tills han blir vuxen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sofi Tagesson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro