ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Övergiven baby hittades skrikandes i kloakbrunn

TT · 23 Nov 2014
Uppdaterad 23 Nov 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

SydneycementlocketinlindatsjukhusfiltPlötsligt hördes ett oväntat skrik under en cykelfärd utanför . Ljudet spårades till en brunn och under det tunga hittades ett spädbarn i en . Mirakulöst nog lever pojken.

David Otte cyklade tillsammans med sin 18-åriga dotter intill en motorväg när ett märkligt ljud väckte deras uppmärksamhet på söndagsmorgonen lokal tid.

– Från början trodde vi att det var en kattunge, men när vi kom närmare kunde vi höra exakt vad det var; en bebis som skrek, säger David Otte till The Daily Telegraph.

Polisen misstänker att den några dagar gamle pojken legat på 2,5 meters djup i brunnen sedan i tisdags. Teorin är att bebisen stoppats ner genom ett liten öppning i brunnen. Efter undersökning på ett barnsjukhus beskrevs tillståndet som allvarligt men stabilt.

Enligt polisinspektör David Lagats var pojken undernärd och uttorkad. Han tror inte att barnet hade överlevt söndagen i brunnen eftersom hettan gav temperaturer runt 40 grader.

Pojkens mamma har förhörts av polisen och sociala myndigheter har kopplats in.

– När sådant här händer handlar det ofta om desperata människor, säger Lisa Charet vid socialtjänsten.

På sjukhuset har den lille pojken uppvaktats med filtar och babykläder från David Otte.

– Vi tänker på den lille grabben, det är en fin, fin liten pojke, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro