ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Överlevde ebola – åker tillbaka för att hjälpa

Tomas Lundin · 20 Okt 2014
Uppdaterad 20 Okt 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: All Over Press

Sjuksköterskan William Pooley fick ebola som frivillig i Västafrika – och överlevde. Nu återvänder han till Sierra Leone för att fortsätta kämpa mot epidemin. Han måste bara fixa ett nytt pass – det förra brändes upp på grund av smittorisken. 

Pooley hade turen att behandlas under ett tidigt skede och har återhämtat sig helt från smittan. Han har donerat sitt blod till vetenskapen men det räcker inte – nu åker han tillbaka. 

– Den riktiga nödsituationen finns i Västafrika och teamen där behöver all hjälp vi kan ge dem, säger han enligt BBC.

Så fort hans nya pass kommit vill han åka ner till Freetown i Sierra Leone för att träna personal och sätta upp nya isoleringsenheter. Det är troligt att William fått viss immunitet mot ebolasmittan men hur starkt skyddet är är oklart. En annan person som inom kort åker ner till Västafrika för att hjälpa i arbetet är den svenske kändisprofessorn i internationell hälsa, Hans Rosling.  – Jag ska sitta med i staben och analysera siffrorna och försöka att bedöma vilka åtgärder som har bäst effekt, säger Rosling till TT.  I nuläget har epidemin krävt över 4 500 dödsfall i Västafrika.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro