ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Överlevde ebola – ebola-låten får honom att rysa

Tomas Lundin · 9 Dec 2014
Uppdaterad 16 Mar 2017

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: All Over Press

Sjuksköterskan som har överlevt ebola och är tillbaka i Västafrika sågar Band Aid-låten som ska samla in pengar till kampen.– Det är Afrika, inte en annan planet, säger William Pooley till Radio Times.

Sjuksköterskan William Pooley, som Metro.se tidigare skrivit om, fick ebola när han jobbade som frivillig i Sierra Leone. Efter ett mirakulöst tillfrisknande åkte han tillbaka till katastrofområdet, med förhoppningen om att han skulle vara imun mot smittan.

Däremot är han inte immun mot den nya versionen av ”Do They Know It´s Christmas?”. 1984 samlades storheter som Sting, Bono och Phil Collins för att samla in pengar till svältande i Etiopien i ett av de mest hånade framträdanden som gjorts genom musikhistorien.

30 år senare är Bono och ett uppdaterat gäng tillbaka och enligt en enad kritikerkår har de lyckats med det omöjliga. Inte att utrota ebola utan att göra låten ännu sämre.

En av de som reagerat är William Pooley som säger att låten får det att krypa i kroppen.

– Det finns en rad om ”döden i varje tår”. Det är lite väl mycket, säger han till Radio Times.

Folk lever faktiskt vanliga liv och gör vanliga saker även i Afrika, säger han, och menar att texten är ett bevis på kulturell okunskap.

– Det är Afrika, inte en annan planet.

Även kritiker på hemmaplan har sågat den nya låten. Längst gick kanske Aftonbladets Markus Larsson:

– Om Bono, Chris Martin och Seal hade bajsat offentligt på parkbänken bredvid mig när jag försöker läsa en bok i fred hade det varit mer förlåtligt än den här skiten de försöker hälla ner i mina öron, sa han i Aftonbladet Morgon i november.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro