ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Översvämningar i Stockholm efter väderkaos

Anaïs González Cruz · 18 Jul 2012
Uppdaterad 18 Jul 2012

Under onsdagsförmiddagen öste regnet ner i delar av Stockholm. På en timme föll det 25 millimeter regn och delar av Södra länken drabbades av översvämningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Det fina sommarvädret verkar hålla sig undan. Ett plötsligt oväder under onsdagsförmiddagen ställde till det rejält för trafiken i delar av Stockholm. Under en timme föll det hela 25 millimeter regn och delar av Södra länken fick stängas av i flera timmar på grund av översvämningar.

En av dem som fastnade i trafiken var 26-årige Marcus Mossberg, som passade på att filma vattenmassorna utanför Liljeholmen.

– Alla var tvungna att hålla sig så långt till vänster som möjligt för att vattnet inte skulle tränga in i bilen, berättar han.

Även i går överraskades stockholmarna av en kraftig regnskur med mycket hagel.

– Vi har haft väldigt ostadig luft med åskskurar som legat över landet. Och de här åskskurarna innehåller så mycket energi att det dels kan börja regna, men också hagla kraftigt. Den här luften har legat relativt stilla över Stockholm och det är därför man fått ett par sådana på raken, säger Emil Björck, meteorolog på SMHI.

Hur ser det ut för resten av sommaren? Kommer den att regna bort?

– Det är några sommarmånader kvar nu, men vi kan se ungefär tio dagar framåt och än så länge blir det inget riktigt sommarväder. Det kommer att vara ostadigt väder och temperaturer omkring 20 grader.

klar

Artikellänk är kopierad

Anaïs González Cruz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro