ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Övervikt är vår tids spetälska"

Katarina Arnstad Elmblad · 12 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

STOLT. Gunborg Palme är psykolog och hjälper människor med övervikt.Men hon stöttar också dem som har problem med dålig självkänsla för att de är kraftiga.– Överviktiga är väldigt bra på att nedvärdera sig själva. Övervikt är vår tids spetälska.Hon har hört förfärliga historier om hur folk kan behandla överviktiga.– Det var en flicka som bjöd upp en man, han tittade bara på henne uppifrån och ner och sa "jag är inte intresserad av att flytta möbler".

Hon berättar om kvinnor som mobbats på arbetsplatser, som fått arbetsuppgifter som inte motsvarat deras kompetens som blivit omsprungna av slankare men inte lika kompetenta personer som fått högre löner och bättre karriärmöjligheter.Även om hon är expert på att hjälpa kraftiga människor att minska i vikt tycker hon det är lika självklart att kvinnor ska känna sig stolta över att de är stora.– De måste våga stå upp med sin övervikt. Det är en kulturell fråga att vi bara tål anorektiker i Sverige medan man i andra kulturer anser att stora kvinnor är fina och vackra, säger Gunborg Palme.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro