ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Overwatch League blickar mot Europa för fler lag nästa säsong

Erik Glanell · 9 Feb 2018
Uppdaterad 9 Feb 2018
Florida Mayhem består av till största delen svenskar och saknar helt amerikaner.

Florida Mayhem består av till största delen svenskar och saknar helt amerikaner. Foto: Blizzard


Nästa säsong av Overwatch League kommer ha fler lag och förhoppningen är att de lagen ska vara baserade i Europa eller Asien.

klar

Artikellänk är kopierad

Visst var det en del som tyckte att det var lite märkligt när lag med en majoritet svenskar eller sydkoreaner skulle representera amerikanska städer i Overwatch League. Svårigheten att locka investeringar från andra håll i världen blev med en gång tydlig när endast tre av tolv lag hade sin bas utanför USA. Ett faktum som pekats ut som en av ligans stora utmaningar.

Därför kommer det inte som en överraskning att Overwatch League-pampen Nate Nanzer i dagarna bekräftade att fokus inför säsong två till stor del kommer vara att hitta fler organisationer och lag i Europa och Asien. Planen är alltså att utöka antalet lag i Overwatch League redan senare i år.

Redan under invigningen av Overwatch League kom ämnet på tal under en intervju om sändningstiderna.

– En sak som vi lägger mycket fokus på till säsong två är att få in fler europeiska lag. Om vi får det så kommer vi också se till att vi anpassar schemat efter det, sade han till Metro då.

Om Overwatch League lyckas ragga fler organisationer närmre Sverige har fansen alltså allt att vinna på det.

Målet med ligan har hela tiden varit att skapa ett hemma- och bortaplansscenario där lagen ska åka till varandra för att göra upp. Enligt planen ska detta ske genom att dela upp ligan i fyra olika omgångar som spelas i olika regioner där lagen kan agera arrangörer, skriver bland annat The esport observer.

Sannolikheten att få se ett lag representera en svenska stad får däremot i dagsläget bedömas vara låg.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro