ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Overwatch League-bossen: "Svenska spelarna är grymma"

Erik Glanell · 6 Dec 2017
Uppdaterad 6 Dec 2017

Under onsdagen startar försäsongen av Overwatch League och om lite mer än en månad brakar ordinarie liga igång. Metro Esport tog ett snack med Nate Nanzer om svenskarna i ligan och om likheterna med traditionell sport.

klar

Artikellänk är kopierad

Under onsdagen drar försäsongen till Overwatch League i gång. Där tävlar alla ligans lag mot varandra i uppvisningsmatcher inför starten av den riktiga ligan den 10 januari.

En sak som blivit tydligt ju mer Overwatch League utkristalliserats är hur mycket ligan lånat från den traditionella sportvärlden. Inte minst med sina stadsbaserade lag.

Enligt Nate Nanzer, huvudansvarig för OWL, är det en nyckel till en ny form av supporterkultur inom esporten.

LÄS MER
Svenska besvikelsen efter bronset: "Borde ha varit i final"

– Vi förväntar oss att se samma sak som i traditionell sport. Det är ett bra sätt att börja bygga ett supporterskap som varar i generationer. Jag är ett fan av San Diego Padres för att min pappa var det, det är samma slags idé, säger han.

Ytterligare Overwatch League har varje lag fått uniformer både utanför och i spelet. I veckan avslöjades dessutom att intäkterna från merch-köpen går tillbaka till spelarna och organisationerna.

– Vi hoppas att folk kommer gå runt i sina London Spitfire-tröjor precis som de i dag gör med sina Arsenal- eller Chelsea-tröjor, säger Nate Nanzer.

Första året av Overwatch League spelas alla matcher i Blizzards egen esportarena i Burbank, Los Angeles. Men i framtiden ser Overwatch-bossen hur lagen i stället kommer att möta varandra på sina hemarenor.

– Vi ville ge lagen chansen att bygga möjligheten lokalt. Att arrangera ett evenemang som det här är väldigt komplext. I framtiden planerar vi att ha hemmamatcher och bortamatcher så när London Spelar mot Los Angelses så spelas det på den ena eller andra stället, säger han.

Bland lagen i ligan som bär amerikanska städer i namnet finns en hel del svenskar. Bara i Florida Myhem återfinns ironiskt nog fyra blågula representanter och laget saknar helt amerikaner.

Kommer de amerikanska fansen att heja även på svenskarna?

– Absolut! Sverige har en lång historia av att vara utmärkta inom esport och speciellt i förstapersonsskjutare. Vi har 113 spelare i första säsongen av ligan och 17 olika länder är representerade. Jag tror att Sverige är det tredje mest representerade landet. Så det är uppenbarligen så att svenska spelare är grymma. Jag är säker på att fansen kommer att omfamna dem, säger Nate Nanzer.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro