ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Overwatch-proffset visade porr under stream – stängs av

Erik Glanell · 9 Jun 2017
Uppdaterad 9 Jun 2017
Proffset Daniel "Dafran" Francesca stängs av efter regelbrott. Genrebild.

Proffset Daniel "Dafran" Francesca stängs av efter regelbrott. Genrebild. Foto: Blizzard


Laget Selfless DPS-stjärna Daniel "Dafran" Francesca stoppas från att spela tävlingsinriktad Overwatch efter att ha brutit mot Blizzards regler.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel ”Dafran” Francesca har länge varit en kontroversiell person på Overwatch-scenen. Samtidigt som han är känd för att spela i ett av världens bästa Overwatchlag, Selfless, så är han också känd för att avsiktligen förlora matcher i tävlingsinriktad matchmaking, på spelspråk kallat griefing.

Tidigare i veckan kom stjärnans beteende att slå tillbaka med full kraft. Under en stream visade Daniel ”Dafran” Francesca mangaporr och agerade spelförstörande samtidigt som han pratade om att det säkert skulle få honom avstängd från Twitch. Men det blev betydligt värre än så.

Efter att händelsen kom till Blizzards kännedom genom Overwatch officiella forum togs beslutet om att stänga av spelaren både från Overwatch Contenders säsong noll och ett samt tävlingsinriktat spel under säsong fem.

”Vi har upptäckt att Dafran, from Overwatch Contenders team Selfless, har brutit mot regel 7.0 i Overwatch Contenders regelbok, som slår fast följande: Alla tävlande och tittare är skyldiga att alltid agera på ett respektfullt och sportsligt sätt”, skrev Blizzard i sitt utlåtande.

LÄS MER
ESL:s svar efter kritiken mot ljudisoleringen

Laget Selfless beslutade kort därefter att stänga av Daniel ”Dafran” Francesca. I ett uttalande skriver organisationen att de respekterar Blizzards beslut och att det även står klart för dem, efter att ha sett sändningen, att ett regelbrott har begåtts.

”Under tiden som Dafran inte kommer att spela för oss kommer vi att erbjuda honom hjälp med att hitta den hjälp, rådgivning och vägledning han behöver för att förbättra sitt mentala och emotionella välbefinnande”, skriver Selfless på sin hemsida.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro