ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Overwatch-svensken om mörka tiden innan genombrottet

Erik Glanell · 23 Jan 2018
Uppdaterad 23 Jan 2018
Lucas ”Mendokusaii” Håkansson berättar i en en intervju om kampen mot depressionen som tog honom till Overwatch League.

Lucas ”Mendokusaii” Håkansson berättar i en en intervju om kampen mot depressionen som tog honom till Overwatch League. Foto: Houston Outlaws, Blizzard


Lucas Mendokusaii” Håkansson är en av Overwatch Leagues framstående svenskar. Men vägen till Los Angeles som professionell gamer har varit lång och mörk.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag sitter 19-årige Lucas ”Mendokusaii” Håkansson på ett kontrakt med Overwatch League-laget Houston Outlaws. Han har betalt boende, håvar in cash för att spela och lever det liv han drömt om. Ett liv som har krävt hårt jobb, stora uppoffringar och ett avhopp från skolan.

I en intervju med Aftonbladet berättar han om den tunga tiden där Overwatch blev en slags räddning när allt annat bara var ett mörker.

– Jag har levt med depression nästan hela mitt liv och alltid haft problem med att hitta saker jag tyckte om att göra. Spel var det enda jag gillade när jag växte upp. Först var det något jag höll på med för att fly från riktiga livet, men när jag var 13 gick det från att handla om att fly livet till att verkligen tycka om självförbättring, säger han i intervjun med Aftonbladet.

När Overwatch League utannonserades övertalade Lucas ”Mendokusaii” Håkansson sin pappa om att få ta ett sabbatsår från skolan för att satsa helhjärtat på att ta sig in i den professionella scenen.

– Jag hatade att leva och följa normen att gå till skolan varje dag, göra läxor och få bra betyg. Det fanns inget värre i livet för mig än det. Jag hade ingen dålig uppväxt. Det var helt enkelt depressionen som ställde till det för mig och jag behövde göra det enda som gjorde mig glad. Att följa min dröm, säger han i intervjun.

Nu har 19-åringen nått sitt mål och det är fortfarande passionen för spelet som driver honom.

– Jag gör det inte för lönen, prispengarna eller sponsorerna. Jag gör det här för att jag vill det. Det finns ingenting i livet som betyder mer för mig. Jag vill vinna och vara bäst. Det är det jag brinner för, säger han.

LÄS MER
HeatoN: Det stinker plastiga, amerikanska pengar om Overwatch League
klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro