ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

OW-landslagets coach inför premiärmatchen: "Tuffaste gruppen"

Erik Glanell · 13 Sep 2018
Uppdaterad 13 Sep 2018

Overwatch-landslaget spelar sin premiärmatch mot Kina i gruppspelet som ska ta dem till Blizzcon. Lagets coach Vytis "Mineral" Lasaitis är hoppfull trots en tuff grupp.

klar

Artikellänk är kopierad

På fredagsmorgonen svensk tid gäller det för landslaget i Overwatch. Då ger de sig ut i gruppspelet som förhoppningsvis ska ta dem till slutspelet på Blizzcon i november.

Det här året har förberedelserna varit lite mer komplicerade än vanligt.

– Det har varit lite tufft att träna med halva laget i Europa och halva laget i USA, men vi har haft väldigt starka träningspartners under hela perioden. Det känns som att vi har kunnat identifiera våra misstag mycket lättare och att vi kommer in i gruppspelet väl förberedda, säger coachen Vytis ”Mineral” Lasaitis.

Dubbelt brons i ryggsäcken

Med två bronsmedaljer i tidigare världsmästerskap är förväntningarna på Sverige höga. Det är däremot ingenting som, enligt Lasaitis, har vänts till att bli en press på laget som till stor del består av veteraner. Inte ens när motståndet som väntar är minst sagt utmanande.

– Jag tror vår grupp är den tuffaste av alla fyra grupperna, men jag tror på mitt lag och tror att vi har goda chanser att ta oss vidare, säger han.

pil
Här är svenska laget i Bangkok

Kevyn ”Tviq” LindströmSimon ”Snillo” EkströmSebastian ”chipshajen” WidlundTim ”Manneten” BylundHugo ”SharP” SahlbergLudvig ”Luddee” HåkanssonJonathan ”Reinforce” Larsson

Utöver veteranerna är det två spelare som gör debut i landslagssammanhang nämligen Hugo ”SharP” Sahlberg och Ludvig ”Luddee” Håkansson.

– De har fått mycket erfarenhet nere i Contenders och är väldigt talangfulla. De har kommit in i laget utan problem, säger svenske coachen, säger Lasaitis.

Tufft motstånd i öppningsmatchen

Gruppen spelas i Bangkok och ett av de största hoten kommer just från hemmaplan – i första matchen.

– Det tuffaste motståndet bör komma i form av Kina och Australien. De har båda väldigt mycket talang och har historiskt varit starka i OWC, säger coachen.

pil
Sveriges matcher i gruppspelet

14 september08.30  Sverige mot Kina

15 september08.30  Sverige mot Australien00.00   Sverige mot Spanien

16 september05.00 Sverige mot Thailand08.30 Sverige mot Danmark

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro