ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Oxfilé och potatiskaka

Viktväktarna · 28 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Lite lyx före nyåret med oxfilé och konjaksås. Pointvärde per port: 7.

Oxfilé, potatiskaka & konjakssås(8 portioner)1 1/2 kg oxfilé16 potatisar1 gul lök, vitlök2 msk olja4 msk persiljaSås1 gul lök2 msk flytande margarin3 msk konjak4 dl vatten4 msk kalvfond4 msk vetemjöl1 dl matlagningsgrädde 7 procent1 dl lättmjölksalt, peppar, soja1. Skiva potatis och lök, varva i en form pressa över vitlök, krydda och ringla över olja och sätt in i ugn, 200 grader, i 30 min.2. Bryn oxfilén runt om, krydda, efterstek i ugn ca 25 min.3. Finhacka lök, fräs den mjuk i olja, slå på konjak, vatten och fond och låt sjuda ett par minuter.Vispa  ner mjöl, grädde och mjölk i såsen och låt sjuda ytterligare, smaka av med salt och peppar.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktväktarna
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro