ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Özz Nûjen om sitt hyllade Facebookinlägg: Det är ett barn vi pratar om”

Emma Björkman · 10 Feb 2015
Uppdaterad 10 Feb 2015

Foto: Sydsvenskan.se/Facebook.com/ozz-nujen


Komikern Özz Nûjen kunde inte tro sina ögon när han läste kommentarer på filmklippet som visar hur en vakt dunkar en nioårings huvud i golvet. Det fick honom att skriva en text som delats nära 500 gånger på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

Özz Nûjen.
Özz Nûjen.Foto: TT

”En nioåring får sitt huvud neddunkat i betonggolvet. Folk undrar vad han egentligen gjort för att förtjäna det? En nioåring får sitt huvud neddunkat i betonggolvet. Folk undrar vad han egentligen gör ensam på ett tåg." Så inleder Özz Nûjen, 39, sitt Facebookinlägg om vaktens våld mot en nioårig pojke på Malmö centralstation. I skrivande stund har texten delats nära 500 gånger och fått över 3 000 gilla-markeringar. – Jag läste kommentarerna till filmklippet och såg hur mycket av det som folk skriver som var helt oväsentligt. Det är en nioåring vi pratar om. Oavsett vad som hänt innan är det ett barn vi pratar om, säger Özz Nûjen.

Reaktionerna på hans text, som finns publicerad på hans Facebooksida, har varit övervägande positiva. Syftet med inlägget är att betona för dem som reagerat på filmklippet att pojken som hålls fast av vakten är ett nio år gammalt barn. – Vi bor i Sverige och här är det förbjudet med barnmisshandel. Det gäller alla oavsett var du kommer ifrån, hur länge du varit i Sverige eller vem du är. Özz Nûjen är orolig för hur pojkens syn på vuxenvärlden har påverkats av händelsen. – Hur ska det här barnet kunna ha något förtroende för vuxenvärlden? Han blir misshandlad av en vuxen inför andra vuxna som inte reagerar utan istället filmar händelsen, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro