ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

På de här stränderna får du pengarna tillbaka om det regnar

Malin Hansson · 28 Jun 2016
Uppdaterad 28 Jun 2016
Det är tomt på stränderna i Jesolo efter ett historiskt dåligt juni.

Det är tomt på stränderna i Jesolo efter ett historiskt dåligt juni. Foto: IBL/Alamy/imageBROKER


Efter oväder och tornados ska soldyrkarna lockas tillbaka: Besökare på två stränder i Italien erbjuds pengarna tillbaka om det regnar.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter junis oväder i nordöstra Italien håller sig turisterna undan. Jämfört med tidigare år har besökarantalet gått ner med 18 procent. Nu tar två stränder i Jesolo, norr om Venedig krafttag för att locka tillbaka turisterna – genom att erbjuda pengarna tillbaka om det regnar. Det skriver den italienska tidningen La Nouva Venezia, vilket Aftonbladet uppmärksammat.

Kampanjen heter ”abbronzati o rimbosati” som betyder ungefär ”solbränna eller pengarna tillbaka” och går ut på att den hyr en solstol och lägger till ungefär tio kronor får hela beloppet tillbaka om det skulle regna den dagen. En solstol kostar mellan 130 och 150 kronor att hyra en dag. Kravet för att få pengarna tillbaka är att det ska regna i minst en timme mellan klockan 11 och 17 och att det ska regna minst 3 milimeter. 

►LÄS MER: 8 rättigheter du har under din semester

►LÄS MER: Så mycket solljus behöver du dagligen för att få tillräckligt med D-vitamin

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro